Skip to content

Aici şi acolo

2010 June 18
by Anamaria

M-am întors să scriu pe blog, tocmai când mi-am dat seama că mai sunt mai puţin de100 de zile până la Ziua de Curăţenie Naţională pentru care lucrez cu sârg din octombrie 2009 :). Da, doar atâtea zile mai sunt: stări ciudate, mixuri de idei şi gânduri: bucurie că vine “faimoasa şi aşteptata Ziua Z”, nelinişte că mai sunt lucruri de aranjat şi adus la forma perfectă. Dar sunt convinsă că se fac toate. Doar de-asta “fac parte din cel mai mare proiect de implicare socială din România!“.

Deşi ieri mi-am dat seama că mai sunt doar 100 de zile, 30 de zile au trecut fără ca eu să mai las măcar două rânduri pe aici. Deşi ma gândeam la acest lucru în fiecare zi, nu reuşeam să opresc timpul în loc şi să se creeze “o buclă” în care eu să îmi găsesc locul şi să scriu aici. Faţă de dezamăgirea despre care vorbeam mai demult, acum parcă sunt mai blândă şi cu mine şi parcă şi mai mulţumită că timpul nu mai trece pe lângă mine.

De când nu am mai scris, multe s-au întâmplat. Pentru “Let’s Do It, Romania!”, am fost alături de colegii mei în câteva judeţe din ţară, fie să lansăm proiectul (Călăraşi şi Teleorman), fie să vedem cum se desfăşoară acţiunea de curăţenie pilot din Argeş. În maşină, pe drum spre Piteşti, sunau telefoanele şi primeam veşti despre oamenii care ieşeau la curăţenie. Multă emoţie, extaz chiar. Încercam să configurez în minte ziua de 25 septembrie. Încă n-am curaj destul.

Pentru mine aceste întâlniri cu oamenii fac mai mult decât ar face o mie de vorbe, alungă stres, supărare sau nemulţumiri, mă fac să iau “vibe-ul”, cum îmi place mie să spun, să simt starea, sentimentul faţă de proiect din zonele respective, mă ajută enorm. Şi savurez fiecare moment, mă bucur de el şi îl trăiesc la intensitate maximă.

Tot pe 5 iunie, în Timiş şi pe Valea Arieşului, oamenii ieşiseră la curăţenie, ministrul Laszlo Borbely a fost şi el prezent, arătându-şi susţinerea faţă de proiect. Moment consemnat cu ştiri la Pro Tv. Multă bucurie în echipă că începem să fim vizibili :).

E minunat să primesc e-mail-uri sau telefoane de la oameni care ne urmăresc, ne susţin, au încredere în mine şi colegii mei. Există şi e-mail-uri adresate mie în particular şi e totul tot mai înălţător :). Mulţumesc, Andreea!

Am ajuns la un concert Kumm pentru prima oară de când au ales să susţină Let’s Do It, Romania! şi în momentul în care au transmis mesajul, ce de fluturi, câtă bucurie! Sunt foarte emotională, ştiu, mă declar vinovată :).

Weekend-ul trecut a fost pentru mine practic un trai pe un alt tărâm, deşi avea în el viaţa mea de zi cu zi: Let’s Do It, Romania! Mulţumită oamenilor minunaţi de la Roland Gareis Consulting, am participat la un training de project management, care mi-a adus un cumul de informaţii extrem de necesare în contextul activităţilor actuale, mai multă claritate şi structurare în mintea mea. Totul datorită lui Codrin, un om incredibil, cu mare răbdare, multe cunoştinţe pe care le împarte cu dărnicie. Cu acest prilej, i-am cunoscut pe o parte dintre colegii din echipele locale. Real doers :D!

Serile au fost magice datorită celor de la Fundaţia Cărtureşti care au organizat evenimentul Street Delivery şi ne-au scos pe toţi în stradă. Era un must ca Let’s Do It, Romania! să fie acolo. Şi am fost. Şi iar ştire la Pro Tv, şi iar oameni entuziasmaţi şi bucuroşi că ne văd şi noi şi mai şi că ei ştiu de noi :). Nu credeam că pot fi atâţia oameni frumoşi în ţara asta. Cei de la Lecturi Urbane şi-au citit poveştile în stradă, One Love Festival au adus muzica mai aproape de oameni, cei de la Gia m-au înduioşat cu pisicuţii şi căţeluşii ce aşteptau să fie luaţi acasă. Artiştii şi-au prezentat fie creaţiile vestimentare, fie accesoriile unice, Iulian a adus o mică parte din “Home Mătăsari” şi a mai făcut câţiva paşi pentru viaţă pentru copiii care au nevoie.

Tot un must a fost şi punerea în practică a ideilor mele în materie de modă, realizate cu măiestrie de Andreea: fusta Let’s Do It, Romania! a ieşit în lume şi a fost apreciată de toată lumea. Şi sper să mai facem multe până în septembrie!

Acum probabil se înţelege că dispar de pe aici cu multe motive. Aş vrea să apuc să le împărtăşesc în timp real.

Curând despre schimbare, întrebări, poteci de umblat,  “vie a la fenetre ou dans la rue”. Curând.

7 Responses Post a comment
 1. motanul Gerila permalink
  June 20, 2010

  bine te-am regasit:P
  te asteptam

 2. June 20, 2010

  imi place sa cred ca si eu am luat parte la acest boom de incredere pe care l’ai avut si sper ca actiunile intreprinse de noi sa fie din ce in ce mai vizibile.

  Cu stima,
  Pompierul 🙂

  • June 21, 2010

   Cu siguranta, ai luat parte si multumesc! Multumesc fiecaruia dintre cei care fac sa mearga povestea mai departe 🙂

 3. July 28, 2010

  In primul rand ca sa incepi acest proiect trebuie sa ai o inima foarte mare ca sa iei atatea responsabilitati. Putine persoane intalnite de noi au un caracter ca al tau plin de devotament si seriozitate. Acest proiect sprijina natura dandu-i o mana de ajutor si invatandu-i pe oameni ca si ea face parte din Viata noastra si trebuie respectata.Avem nevoie de oameni ca tine. Impreuna cu echipa ta reusiti sa puneti zambetul pe fata oamenilor. Multumim ca ne sunteti alaturi si sa speram ca multi ,multi oameni vor intelege ce este natura si ce inseamna . O zi/seara cat mai frumoasa va urez..:*>:D<:*

  • July 28, 2010

   Dragul meu Cosmin,
   Multumesc pentru gandurile frumoase si pentru incurajari. Sper sa citeasca si colegii de-ai mei si sa se bucure ca suntem sustinuti. Urmatorul pas pentru tine este sa iti convingi prietenii, familia si cunoscutii sa vina alaturi de noi pe 25 septembrie si sa ne aratati ca va pasa!
   Multumesc inca o data! Let’s Do It! :* >:D<

 4. July 28, 2010

  :X:X:X suntem alaturi de voi :X:X:X Pentru ca Romania va creste prin bun simt si responsabilitate , Respect Pentru Viitor:X

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS