Skip to content

Alt weekend verde

2009 May 25
by Anamaria

UPDATE: Conform celor de la RNP, weekend-ul trecut s-a soldat cu 3 camioane de gunoi, adica 18-20 mc de gunoi.Cam asta ar fi imaginea in cifre a situatiei din Piatra Craiului.

Pentru detalii: EcoAssist

Shopping-ul de weekend-ul acesta a fost foarte reusit, desi zau, daca nu mi-as fi dorit sa adun cat mai putine achizitii. Nu de lene, fireste, ci mi-as fi dorit ca oamenii sa fie cat mai responsabili si sa isi faca simtita prezenta in felul acesta cat mai putin. Am fost aproximativ 60 de voluntari, impartiti in 6 echipe care am pornit cu mare avant muncitoresc, ecologist sa facem ordine in urma turistilor prea grabiti sa aiba grija de lucrurile pe care le lasa in urma lor.

A fost o recolta foarte productiva, pe drumul de intoarcere spre cabana nu vedeam decat saci si iar saci, palcuri, palcuri stranse pe marginea drumului. Nu se cunoaste inca numarul oficial al sacilor stransi, dar ma astept la o cifra impresionanta. Sentimentele sunt contrastante: revolta ca oamenii inca nu au inteles ca nu e vorba in vant “propovaduirile” oamenilor verzi, dar si satisfactia ca macar cu putin am putut ajuta. Desi duminica dimineata, trecand pe drumul pe care am ecologizat, am observat ca erau deja gunoaie aruncate, am trecut peste indignare si mi-am vazut de treaba: nu ma pot opri din aceste actiuni, nu pot inceta sa cred in faptul ca intr-o zi va fi mai bine.

Cateva fotografii de la un paparazzo fidel:P Multumesc, Claudiu, nu as fi avut poze facute daca nu erai tu!

DSC09909

Picture 011Picture 001

P.S. Super ranger-ul a fost cu noi si de data asta si ne-a aratat ce inseamna sa fii om al muntelui. Fetele cred ca au apreciat cel mai bine abilitatile lui:P

2 Responses Post a comment
  1. claudiu permalink
    May 25, 2009

    Nu-ti fa prea multe griji, muntii de gunoi o sa fie la loc in cateva luni (sau saptamani, mai degraba). Adevaratul castig este ca toti copiii care au fost voluntari in acest proiect o sa devina mult mai responsabili cu mediul. In alta ordine de idei, chiar in seara aceasta am auzit povestea unui cunoscut (se considera om de afaceri prosper) care s-a dus recent in Delta (cam pe unde am fost si noi cu ecologizarea). S-a vaitat ca barcagiul a fost obraznic, stricandu-i distratia, pentru ca nu l-a lasat sa faca galagie intr-o arie protejata si i-a facut observatie ca a aruncat resturi menajere in Dunare. Si cam asta este “distractia” la mai tot neamul de valahi, la ce sa te mai astepti….? Culmea e ca genul asta de oameni critica plaiurile mioritice invadate de PET-uri si lauda turismul din afara unde gasesti curatenie si ordine.

    • May 26, 2009

      Exact asta ar fi si problema mea: multi se revolta ca este mizerie, dar nu se uita ca unul ca el, pus pe scandal si lasat amprente menajere peste tot, perturba un loc feeric ce ar putea sa fie la fel de curat ca in strainatate. Probabil, ei cred ca in strainatate, oamenii arunca la fel gunoaiele pe jos, dar se evapora, se strang singure sau sunt oameni angajati/ voluntari sa stranga in permanenta dupa impertinenta lor.

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS