Skip to content

Am I going eco-crazy?

2009 May 21
by Anamaria

Imi plac florile. Mult. Ei bine, foarte mult, as spune. Da, stiu, nimic neobisnuit pana acum, doar sunt fata si mai toate suntem impresionate atunci cand ni se ofera flori cu sau fara ocazie. Preferatele mele sunt si vor ramane pentru totdeauna lacramioarele: firave, suave, elegante prin simplitatea si imaculatul lor, destul de rare, (se gasesc mai degraba primavara), cu un miros discret.

Imi plac ceva mai putin cele din ghiveci, pentru ca implica grija si atentie, precum un copil si cum nu dispun de timpul si rabdarea necesare (nu inca, sper ca odata cu trecerea timpului, sa am multe flori, sa devin macar ceva mai interesata), prefer sa nu imi cumpar deloc decat sa le supun pieirii.

In fiecare dimineata, pe drum spre birou, trec pe langa cel putin trei florarii. Si oricat as fi de nemultumita ca iar m-am trezit foarte devreme, ca iar am dormit putin, ca parul nu sta la locul lui nici sa-l dai cu ceara:D, le vad frumoase, vii, proaspete, colorate, le simt mireasma si zambesc: e vara, anotimpul meu preferat, e cald, e frumos, e senin, sunt multe motive sa am alta stare de spirit. Cu toate astea, a doua zi sau a treia zi, multe dintre ele nu mai au stralucire, nu mai capteaza atentia, devin, asa cum am mai spus intr-un alt post la un moment dat, “amintiri triste a ceva ce a fost frumos odata”.

Si uite asa, intr-o dimineata, mi-a venit un gand: as prefera sa nu primesc flori, pentru ca deja de a doua zi, frumusetea si stralucirea le apune. In schimb, as vrea … puieti pe care sa ii plantez. Macar stiu ca asa pot aduce beneficii si altora si totodata, un copac inseamna o gura de oxigen in plus. Si chiar daca nici copacii nu sunt eterni, cel putin nu sunt atat de efemeri pe cat sunt florile. 

 

1

3 Responses Post a comment
  1. Kadar permalink
    May 21, 2009

    Si buchetu ala ai spus ca tot din flori dinastea o sa fie!:DIntradevar sunt frumoase

Trackbacks & Pingbacks

  1. Culoare pentru suflet « Anamaria Hancu’s Blog

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS