Skip to content

Choose………lose?!

2009 June 11
by Anamaria

Intr-o societate ca cea in care fiintam, puternic dominata de consumerism, de o paleta larga de optiuni in toate sferele si domeniile vietii sociale, de un flux continuu, a alege se poate transforma intr-o corvoada: model de rochie, daca de la X brand sau de la Y (uneori, nici nu mai conteaza daca ti se potriveste, dar e trendy); tipul masinii care sa reflecte personalitatea (sau potenta financiara); modul de a ne petrece concediile (cat mai rustic, sau mai exotic, ori mai relaxant); oamenii pe care ni-i dorim aproape. Si cred ca aceasta alegere este cea care merita atentie deplina, canalizarea tuturor fortelor si a intregii energii in acel scop (atata vreme cat acele persoane merita “efortul”), o cat mai buna dezvaluire a ceea ce suntem cu adevarat (ideal si cu defecte, dar doar ideal, caci rar se intampla asta, “surprizele” le pastram pentru mai tarziu).

Cu cat crestem, ca varsta, ca importanta, ca valoare profesionala, cu atat creste amploarea alegerilor pe care le facem, a prioritatilor, dar si a consecintelor acestor acte savarsite rational. Hmm, suna a ipoteza deja :). Probabil la mine s-a si verificat empiric, intrucat in ultima vreme, bombardamentul cu variante, optiuni este destul de intens, comparativ cu linistea de dinainte. Si recunosc, de multe ori, mi se pare din ce in ce mai greu de gestionat, e dificil de stabilit pragmatic si cat mai putin emotional pro-uri si contre, caci as vrea sa le fac pe toate, sa impac pe toata lumea, sa imi satisfac nevoile, dorintele, dar fara a renunta la ceva. Pana la urma vine si momentul “critic”, de adoptare a hotararii si sunt clipe de pendulare, uneori de stres, dar o spui si…gata!!! Nu te mai uiti in urma, incerci sa lasi regretele deoparte. Te imbarbatezi cu “asa a fost sa fie, poate asa e mai bine!”.

Cand vine vorba de oameni insa, mie mereu mi-a fost cel mai greu. Ma atasez repede, pun suflet si plecarea/ indepartarea unei persoane importante isi pune amprenta asupra mea mai mult decat ma astept eu, se asteapta poate oricine ma cunoaste si ma percepe altfel.

Mi-e frica de alegeri cand vine vorba de oameni pentru ca dupa mine, de multe ori, a alege inseamna si a pierde. Si nu detest nimic mai mult decat sentimentul infrangerii, al puternicei dezamagiri interioare. Sometimes it can be wrong!

2 Responses Post a comment
  1. irina permalink
    June 15, 2009

    Poate ca uneori iti pare inuman sa fii pus sa alegi( in special cand vine vorba de persoane),dar partea interesanta vine mult mai tarziu,cand iti vei da seama ca alegera pe care ai facut-o cu ceva timp in urma a fost cea mai corecta…

    • June 16, 2009

      E ideal ca alegerea sa fie corecta! Dar ce te faci cand dai gres? E alt motiv sa te simti dezamagit de propriile alegeri, actiuni.

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS