Skip to content

“Copilarie cu joc si joaca”

2009 June 24
by Anamaria

“La popa la poartă

Sta’o pisică moartă,

Cine’o râde şi’o vorbi

S-o mănânce coapta!”

Intoarce-te in lumea lor! A copiilor! Va suna cunoscut? Fotbal cu inele, cursa cu saci, trasul funiei, dans, cursa cu o minge impinsa de matura, cine goleste primul un pahar cu apa cu un pai, artizanat, joc cu lut, teatru de papusi? Atunci VINO cu noi!

Cu cine? Voluntari ai asociatiei “Deschide-ti Sufletul”, Bucuresti

Unde? Satele Tortomanu si Targusor din judetul Constanta

Cand? In perioada 10 iulie-31 august 2009 (activitatile au loc in cele 8 weekenduri din aceasta perioada). Se va pleca vinerea dupa-amiaza din Bucuresti si ne vom intoarce duminca seara. Cazarea (intr-o tabara de vara din apropierea satelor Tortomanu si Targusor), masa si transportul vor fi asigurate de catre asociatia “Deschide-ti Sufletul”.

De ce? Pentru joc si joaca! Pentru zambete si bucurie! Pentru copiii din mediu rural (cei mai multi intre 7 – 12 ani) si pentru a le dezvolta, prin intermediul jocului, creativitatea, solidaritatea, increderea atat in sine, cat si in ceilalti si pentru a le oferi momente “voioase”!

Obiectivul principal al proiectului este sa promovam activitatile extrascolare prin educatie nonformala in mediul rural. Aceste doua sate se afla printre satele care intampina adevarate dificultati economice, iar copiii au atata nevoie sa se simta apreciati si speciali. Mergem acolo cu milioane de ganduri si intentii bune, mergem acolo sa le oferim clipe pline de voiosie care sa ii ajute sa uite putin de copilaria nu tocmai fericita. Vom merge 4 weekenduri intr-un sat si 4 in celalalt sat.

Weekendurile au cate o tematica: 1. Unitate in diversitate. Cunoasterea interpersonala;

2. Dezvoltarea creativitatii;

3. Sa invatam sa traim sanatos;

4. Toti pentru unul si unul pentru toti (activitati/ jocuri ce au menirea sa le dezvolte copiilor simtul civic, solidaritatea etc).

 Vor avea prioritatea voluntarii care pot merge cel putin 2 weekenduri (nu neaparat consescutive) .

Va asteptam cu sufletul deschis sa va alaturati echipei de voluntari DS. Cei interesati sunt rugati sa dea un mail la adreasa deschidetisufletul@ gmail.com (de preferat) sau sa sune coordonatorul de proiect! Oana Arama, Coordonator proiect 0769.470.933.  Unde-s mai multi puterea creste si avem atata nevoie de oameni cu sufletul deschis spre copiii care dintr-un motiv sa altul sunt intr-o situatie dificila! Va multumesc!

 

Am primit acest mail si m-am gandit ca poate vor exista printre voi persoane doritoare de a-si petrece un weekend in compania unor copii ce au nevoie sa isi aminteasca lucruri banale pentru noi: cum e sa zambesti, cum e sa ai pe cineva aproape care sa iti arate ca viata poate fi si frumoasa si fara griji. Acesti copii au nevoie de asa ceva! Stiu, ii ajutam cu putin, dar vor fi zile de neuitat pentru ei. Si pentru noi. Si sunt convinsa de asta!

I’m in!

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS