Skip to content

Dance like no one’s watching

2013 January 27
by Anamaria

Acum vreo doua saptamani, din senin, am avut chef sa ma uit la seria de filme “Step Up”. Vazusem doar primul film atunci cand a aparut si despre celelalte doua nici nu auzisem pana cand vara aceasta, am vazut ca oamenii se duceau la cinema sa vada “Step Up 4”.

Zis si facut, am stat sa ma uit la toate cele patru parti, fara nicio legatura ca poveste intre ele, dar unite de un singur lucru: pasiunea pentru dans, oricare ar fi fost stilul. “Step Up 4” este de departe cel mai impresionant prin coregrafiile complexe, flash mob-urile extraordinare, scenografia incredibila si modul in care sunt filmate cadrele pentru a evidentia grandoarea dansului.

Voi spune acum un lucru pe care foarte putini il stiu despre mine: cand eram mica, eram absolut innebunita dupa dans, faceam acasa mici coregrafii pe care le aratam familiei, ma uitam cu admiratie la videoclipurile care rulau pe TV la vremea aceea, fascinata de sincroanele si schemele facute de Michael Jackson, Backstreet Boys, Britney Spears, Spice Girls sau Five.

Ai mei nu au acordat atentie acestei mici toane, anii au trecut, voleiul a devenit o pasiune mult mai mare decat dansul, insa in sinea mea, i-am apreciat intotdeauna pe cei care au facut tot posibilul sa iti urmeze visul si sa ajunga sa aiba o meserie din ceea ce Β le place cel mai mult.

Prin natura meseriei, am ajuns sa si cunosc dansatori si sa le inteleg si mai mult devotamentul: orice piesa aud, o simt imediat si danseaza, repetitiile la sala sunt super antrenante, stilul vestimentar, frizurile sunt fresh si cool (depasind de multe ori vedetele pentru care danseaza :)). Β Ba mai mult, incearca sa dea mai departe pasiunea si cunostintele lor si oamenilor carora le place dansul si organizeaza cursuri de dans.

Odata, am fost la repetitii la “Dansez pentru tine” si nu ma puteam satura sa privesc, e aproape mai interesant decat momentul show-ului de la TV.

Astazi am citit un articol foarte frumos despre un om pe care il apreciez foarte tare, unul dintre oamenii care a reusit sa “think big and follow his dreams”.

Este vorba despre Emil Rengle – pe care multi il stiti din videourile Corinei, ale lui Alex Velea, de la “Dansez pentru tine”, cel care a facut coregrafia pentru ultimele videouri ale INNEI si Antoniei si care acum este in Los Angeles unde incearca sa se duca si mai sus. Tot mai sus πŸ™‚

Ah, am uitat un detaliu: Emil are doar 23 de ani, este foarte talentat si creativ, iar povestea lui e cu adevarat frumoasa si motivanta! Cititi mai multe aiciΒ si aici.

Fly up high, Emil!

 

8 Responses Post a comment
 1. February 1, 2013

  Si mie imi place Emil. Transmite multe stari atunci cand danseaza. Ar putea sa fie, fara probleme, si un bun actor.
  Este un lucru, pe care, din pacate, nu-l vezi la toti dansatorii. Sper sa reuseasca sa ajunga tot mai sus, acolo, Los Angeles.
  Si apropo de ce ai spus la inceputul articolului – eu si acum mai dansez prin casa, ca o tuta:) Dansul mi se pare cea mai faina si puternica relaxare. N-as obosi niciodata. Din contra, de la el imi iau energia pentru a face alte lucruri:)

  • Anamaria permalink
   February 1, 2013

   si eu dansez de fiecare data cand am ocazia, nu m-am oprit. doar spuneam ca nu am facut nimic sa o iau pe calea dansului profesionist πŸ™‚ but everything happens for a reason πŸ™‚

   • February 1, 2013

    Da, da:)
    Sa mai scrii, te rog. Articolele tale, chiar daca pare ciudat, ajung unde trebuie. la mine, ma refer:D

    • Anamaria permalink
     February 1, 2013

     si eu imi dores sa scriu mai des. sper sa imi iasa πŸ™‚
     multumesc!

 2. February 25, 2013

  Buna Anamaria, imi place foarte mult blogul tau si vreau sa stiu daca te intereseaza sa facem schimb de linkuri: http://www.ditoate.com .Eu te-am adaugat deja , si astept raspunsul tau. Multumesc anticipat.

 3. LkL permalink
  December 2, 2013

  Dansul mi se pare cea mai frumoasa arta. Nu spun asta pentru ca sunt dansator, o spun pentru ca este o cale de a-ti exprima sentimentele fara cuvinte, fara prea mult stat pe ganduri, fara alte acte dubioase. Este o creatie e frumosului.

  • Anamaria permalink
   December 13, 2013

   si mie imi place foarte mult πŸ™‚

Trackbacks & Pingbacks

 1. Recensamantul blogurilor din Braila

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS