Skip to content

Delta Dunarii dupa EcoAssist

2009 May 20
by Anamaria

Si iata ca Marea Ecologizare a ajuns si in Delta Dunarii. Ecologizare la care am participat si eu impreuna cu aproximativ 30 de voluntari de la Asociatia EcoAssist. Evident, nu am ecologizat toata Delta, ci o portiune de 6 km, atat pe apa cu salupele, cat si pe uscat, pe dig la Dunavat.

Rezultatele a aproximativ 10 ore de munca nu au intarziat sa apara: 350 de saci de deseuri colectate a 240 de litri. Mi s-a parut un numar dezamagitor de mare de saci, spunandu-ni-se, ca inca nu sunt atat de multi turisti si ca sprijinul nostru ar fi binevenit in urmatoarele luni. Ceea ce nu ma mira deloc. Nu generalizez si nu spun ca toti turistii nu sunt dotati cu simt civic si responsabilitate in ceea ce priveste mediul, insa din pacate, multi continua sa se poarte de parca ce e in afara spatiului lor de locuit e o mare groapa de gunoi, unde isi pot lasa amprenta care de altfel nu le face deloc cinste. Dar de fapt, ce mai conteaza? Doar se afla sub protectia anonimatului.

Revolta care razbate din acest post nu isi are sursele in eforturile depuse de mine sau de munca prestata. Nici pe departe, pana la urma e voluntariat si ma implic pentru ca e ceva in care cred, in aspecte de care imi pasa. Sunt insa profund intrigata de aceasta atitudine de dezinteres, ignoranta, indiferenta si “miserupism” de care nu scapam si care ne alunga din atributele pe care noi, oamenii, ca “animale sociale”, dotate cu ratiune, nu reusim sa ni le punem in valoare.

Toate astea costa! Mai ales pe termen lung!

What’s next?

2 Responses Post a comment
  1. motanul Gerila permalink
    May 20, 2009

    ce urmeaza?
    probabil stii tu mai bine:P

  2. May 20, 2009

    Ce urmeaza din doua, de una sunt sigura. Cealalta inca e o necunoscuta

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS