Skip to content

New d(w)ay

2009 June 26
by Anamaria

Daca faci planuri pentru un an, cultiva orez; daca faci planuri pentru zece ani, planteaza copaci; daca faci planuri pentru o viata, educa oameni” (proverb chinezesc).

Intelept popor cel chinez! Sau mie cel putin acest lucru mi-l inspira acest proverb. Ma gandeam, trecand de primul nivel al parcurgerii acestor randuri, ca daca vrei sa iti atingi telurile, sa iti transformi idealurile in fapte, lucruri, obiecte palpabile, tangibile in realitatea imediata si care sa isi demonstreze durabilitatea in timp (acolo unde este cazul, desigur) e nevoie de perseverenta, rabdare, spirit pragmatic. A, si poate si capacitatea de a intelege ca si gradual se poate ajunge la tinta, nu doar rapid si brusc (tine si de rabdare, dar si de o intelegere matura a modului in care se intampla totul in viata).
Hai ca deja am filosofat prea mult.
Ideea centrala e ca pentru a obtine o schimbare acolo unde este dorita sau impusa, dar o schimbare care sa dainuie in timp e necesara o investitie consistenta, considerabila, care sa fie asidua, chiar si in conditiile unor caderi, chiar si atunci cand nu sunt atinse target-urile.
Pentru a vedea schimbarea in jurul nostru, solutia este reprezentata de oameni, de educarea lor si aici ne referim la fragedele vlastare, copiii sau la cizelare, atunci cand vine vorba de adulti (desi, de multe ori, simti ca tot educatie e cuvantul potrivit).
Mai sunt cateva ore si voi porni pe un astfel de drum, pe care ma voi intalni cu niste copiii care, ca si mine, “se vor confrunta” cu o experienta destul de neobisnuita. Care sper sa ii ajute, sa le sadeasca in suflet aceasta schimbare de care vorbesc, pe care sa incerce sa o perpetueze printre cei apropiati. Am emotii mari! Nu ma astept ca ceva fundamental sa se intample in mod miraculos, dar, putin cate putin, lucrurile sa se aseze, sa se sedimenteze si sa devina o baza solida.
Aici ma refer doar la ecologie si la tabara in care urmeaza sa plec, dar stim cu totii ca e o nevoie acuta de ajustari in multe domenii ale vietii sociale.

It’s a new day!

See you around!

2 Responses Post a comment
  1. andrada permalink
    June 29, 2009

    iti recomand inca o melodie de-a ninei simone: Ain’t Got No…I’ve Got Life. mie imi place ft mult… superba…
    http://www.youtube.com/watch?v=GUcXI2BIUOQ

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS