Uncategorized

Intalnire cu trecutul

Ramasesem datoare cu cateva precizari asupra dupa-amiezei excelente de duminica petrecute…la Mogosoaia, la Palatul Brancovenesc, asta si pentru ca nu am evenimente semnificative de relatat.

Mirabela a propus cu o saptamana in urma, dupa un search atent pe Google sa mergem la Palatul Brancovenesc, caci cam era cazul sa cunoastem aceasta parte din istorie pe care o aveam la indemana, dar pe care o ignoram de parca nu ar fi existat. Mirabela, multumesc!

Asa ca am purces tustrei (impreuna cu Adi, desigur) spre Mogosoaia. Foarte multa lume alesese ca si noi aceeasi locatie: o parte a celor veniti acolo stateau tolaniti pe iarba, altii se jucau, altii pe care eu i-am definit ca “adevarata fata a Romaniei” faceau gratar, ascultau muzica de voie buna (dar si manele:( ). Insa erau foarte multi oameni veniti acolo ca si noi sa descopere un loc, din punctul meu de vedere feeric, loc unde istoria, prin reprezentantii sai, atat personalitati cat si cladirile in sine, ramase marturie pentru generatiile urmatoare, se imbina armonios cu natura.

Nu m-am putut abtine sa nu gandesc cu voce tare si sa spun ca trebuia sa fie foarte frumos sa fii domnita si sa te plimbi prin curte, prin padure, sa stai pe malul apei si sa privesti seninul cerului. Desi am adaugat: “si totusi erau destul de private de multe drepturi, practic din punct de vedere social, ele existau prea putin”.

Mereu mi-a placut istoria poporului roman si asta pentru ca a fost marcata de personalitati care au cladit, pe fundamente fragile, un viitor si o Romanie ce ar fi trebuit ca azi sa aiba o alta imagine, daca nu exista intruziunea vrajmasa a unor oameni cu interese individuale, ce nu tineau de binele colectiv.

Pana la o noua destinatie de care sa va pot povesti, va sugerez si voua, celor care nu ati ajuns inca la palat, sa nu mai pierdeti vremea, merita!

Las imaginile sa va convinga!img_3043img_3045img_3026

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *