Skip to content

Keep up with the times

2009 May 22
by Anamaria

UPDATE: Recitind post-ul, am observat ca am facut o generalizare si nu e permisa: “Asta pentru ca in Romania lucrurile facute fara sa astepti recompense sunt privite cu scepticism si ironie. Asta din cauza ca sunt aspecte care ne scapa, cu care nu suntem familiarizati, care nu sunt tocmai comune prin cercurile prin care ne ducem existenta si atunci cei care aleg sa isi traiasca viata altfel, sa aiba atentia canalizata si pe alte paliere ajung sa nu isi gaseasca locul printre semeni”. Ceea ce am vrut sa spun de fapt este ca inca nu e exista o “cultura” a voluntariatului” si ca multi dintre noi inca nu suntem obisnuiti cu ideea. Dar facem progrese (sau cel putin, asta e o perspectiva optimista).

 

Am observat ca preocuparile mele genereaza adevarate controverse, polemici, suspiciuni. Uneori, am ajuns sa ma simt “freak” (desi sunt convinsa ca nu ar trebui). Asta pentru ca in Romania lucrurile facute fara sa astepti recompense sunt privite cu scepticism si ironie. Asta din cauza ca sunt aspecte care ne scapa, cu care nu suntem familiarizati, care nu sunt tocmai comune prin cercurile prin care ne ducem existenta si atunci cei care aleg sa isi traiasca viata altfel, sa aiba atentia canalizata si pe alte paliere ajung sa nu isi gaseasca locul printre semeni. Sentiment pe care il traiesc si eu uneori (nu vreau sa ma victimizez si nici sa par un geniu neinteles, doar ca ajungi sa te intrebi: oare e bine ca vorbesc despre lucrurile care imi plac cu un entuziasm exacerbat daca ele nu sunt comune?)

Asa ca m-am hotarat: weekend-ul asta ma duc la shopping!  Must have-urile? Neaparat vintage-uri, cat mai uzate si mai marcate de timp, pastrand amprenta nepasarii oamenilor. Nu in ultimul rand, sunt interesata de obiecte de colectie pe care oamenii le-au folosit cat au avut nevoie si de care ulterior s-au descotorosit intr-un mod destul de brutal, fara remuscari, scrupule sau sentiment de vinovatie.

A, sa nu uit: apreciez tare mult hand made-urile. Deh, ce ne facem cu mana noastra… asa se face ca iesitul la cumparaturi in cautare de hand made-uri nu mai e ceva dupa care trebuie sa cauti si sa cauti. Nu, deloc: sunt foarte la indemana;)!

Asa ca urati-mi spor la cumparaturi:P!

Voua va doresc un weekend asa cum vreti voi, alaturi de oamenii pe care ii vreti aproape!

2 Responses Post a comment
  1. motanul Gerila permalink
    May 22, 2009

    spor la cumparaturiL:P

    • May 25, 2009

      Multumesc! A fost un shopping mai imbelsugat decat m-as fi asteptat!

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS