Skip to content

Lecturi Urbane – 2 martie – o ediţie cu suflet şi mărţisoare

2010 March 2
by Anamaria

O noua editie “Lecturi Urbane”. Astazi, 2 martie. Ar fi, practic, prima data cand as reusi sa particip la “actiune”:D . Spun “as reusi”, pentru ca am mai scris pe blog despre aceasta laudabila initiativa si de fiecare data, interveneau altele si altele si ramaneau niste promisiuni suspendate in aer. Fata de mine dar si fata de ceilalti. La cum stau lucrurile acum si la cum imi e programul, ne vedem la “Lecturi Urbane” 🙂

Marţi, 2 Martie, are loc următoarea ediţie de Lecturi Urbane. La ora 19:00 ne vom strânge pe peronul staţiei Unirii 2 şi vom merge către Pipera şi vom citi pe traseul Pipera – Berceni şi înapoi iar la Unirii 2. Lecturi Urbane – dincolo de povestea cărţilor şi a încurajării lecturii cu orice ocazie – este o poveste despre oameni. Despre cum citesc, despre cum se implică, despre cum încălzesc un loc. La fiecare ediţie de Lecturi Urbane, am avut impresia că mă aflu într-un loc cald, chiar dacă era o staţie sau un vagon de metrou. De fapt, erau oamenii cu entuziasmul lor care încălzeau totul în jur. Fiindca e o ediţie primavaratecă şi vremea proastă nu ne mai opreşte din drum, vă invitam să veniţi cu mic, cu mare, cu iubiţi, iubite, mărţişoare, ghiocei, să ne petrecem seara citind şi dând celorlalţi pofta nostră de citit! Ştim că nu se face primăvară cu o floare, însa am aflat că mai mulţi oameni cu mai multe cărţi pot schimba vremea! Vă aşteptăm cu paginile deschise! De asemenea, nu uitaţi că străngem cărţi la Biblioteca British Council şi la Librăria Cărtureşti Verona. Mulţumim încă o dată Metrorex pentru deschidere şi disponibilitate şi lui Stelian Pavalache pentru minunatele sale poze. Avem – şi mulţumim şi lor – cărţi oferite de Cotidianul, Jurnalul Naţional, British Council, Editura Nemira şi Editura Art.

Campania “Lecturi Urbane” are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în transportul în comun şi cultivarea interesului pentru cărţi în rândul bucureştenilor. Un alt scop al evenimentelor organizate sub sigla Lecturi Urbane este înfiinţarea unei biblioteci “underground”, asa cum există deja în multe alte ţări. Campania este iniţiată de voluntarii Civika.ro şi are loc o dată la două săptămâni.

Civika.ro este o platformă de initiativă socială independentă care reuneşte persoanele dispuse să doneze câteva ore pe lună proiectelor care urmăresc o schimbare în plan social. Activiştii Civika.ro iniţiază şi derulează proiecte în domenii ca Dezvoltare Urbană, Dezvoltare Rurală, Educaţie, Cultură şi Artă, Comunitate, Ecologie aplicată sau Sănătate.

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS