Skip to content

ONG Fest

2009 September 14
by Anamaria

banner_ongfest

Un eveniment frumos! Sau cel putin, asa s-au vazut lucrurile din unghiul meu. S-a desfasurat intre 11-13 septembrie, locatia fiind str. Franceza si strazile din imprejurimi, centrul vechi al Bucurestiului. A fost un bun prilej de a reuni laolalta ONG-uri din toate mediile: social, ecologie, umanitar, protectia animalelor, cultural.

Pentru mine, obisnuita sa voluntariez in mare masura pentru cauze “verzi”, prezenta la festival alaturi de asociatia “Deschide-ti sufletul“, cu care ne-am mai intalnit pe acest blog, a generat usoara stinghereala la inceput, caci nu ii cunoasteam pe voluntari, atenuata pe masura ce timpul trecea. In plus,  contactul cu oameni din alte ONG-uri mi-a reamintit ca exista multe categorii sociale ce se confrunta cu dificultati, grupuri de oameni ce sunt discriminati din cauza orientarii sexuale, a etniei sau a unor boli de care sufera, dar si oameni talentati care si-au dedicat timpul si viata artei si exteriorizarii prin forme culturale. O buna parte considera ca sportul e esential pentru o viata echilibrata, incluzand si activitati pe munte, altii isi gasesc puterea de a merge mai departe cu satisfactie prin munca alaturi de si pentru copii, batrani.

Au fost niste zile minunate pentru mine, e drept, si obositoare, dar si reconfortante prin veselia oamenilor din jur care ma motiva, a entuziasmului, a curiozitatii si interesului pe care le starneau participantilor prezenti la eveniment buna-dispozitie a voluntarilor si a reprezentantilor ONG-urilor.

Poate unii dintre voi v-ati gandit sa deveniti voluntari pentru diverse cauze in care credeti sau proiecte care va capteaza. Poate altii dintre voi nu v-ati gandit la asta, dar credeti ca pentru toate exista un inceput.

Aici gasiti lista ONG-urilor participante la festival, tot atatea motive sa te alaturi si sa ajuti!

Picture 133

Picture 106

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS