Skip to content

Targul Carturestilor- micul targ de cadouri destepte

2009 December 7
by Anamaria

 

Intrucat Carturesti Verona a devenit ca o a doua casa pentru mine, dar si pentru Let’s Do It, Romania as indrazni eu sa spun 🙂 , nu am putut rata “micul targ de mari (as adauga eu :P) cadouri destepte”. Apucasem sa descopar mansarda de la Carturesti in cadrul evenimentului deja intens amintit pe acest blog 🙂 , insa acum, odata cu deschiderea Targului Carturestilor, am avut prilejul sa redescopar mansarda in straie de sarbatoare: “imbracata” in sute de luminite, cu oameni forfotind, cu muultaaa culoare, cu cadouri si suveniruri deosebite, hand made-uri, produse bio, muzica pentru toate gusturile si carti pe alese. M-am lasat prinsa in mrejele ademenitoare ale targului pe acorduri vesele de colinde, finalizand cumparaturile si vizita la Carturesti cum altfel decat cu un ceai:).

Pentru mine, Carturesti a devenit un loc prielnic, unde primesc, invat, ascult, vad cum lucrurile se intampla, se misca, unde am cunoscut oameni, iau contact cu diversitatea si cel mai important, las la intrare, in cuier, cotidianul pe care il accept si cu care ma imbrac din nou la plecare. Dupa cum ar spune colegul Dan :), Let’s Do It, Romania este o experienta “once in a lifetime” care isi va pune amprenta foarte mult asupra noastra cand se va termina.

Suna a reclama, dar chiar nu asta se vrea. Cei care sunteti obisnuiti ai locului cel mai probabil, imi dati dreptate. Cei care nu ati mai fost niciodata, va sfatuiesc sa o faceti. Nu aveti de pierdut mai mult decat timp….cateva zeci de minute. Pe care oricum le puteti pierde si mai neinspirat de atat.

Între 4 şi 31 decembrie, la Cărtureşti Verona continuă tradiţia micului târg de cadouri deştepte.

Aflat la a IV a ediţie, Târgul Cărtureştilor constituie o alternativă la târgurile obişnuite din perioada sărbătorilor, oferind o selecţie de cadouri inspirate, alese anume pentru iubitorii de cărţi, muzici şi filme. Deşi nu mai este nicidecum un târg de mici dimensiuni, am păstrat conceptul “ micului târg de cadouri deştepte” şi veţi regăsi în acest an atmosfera caldă şi multe dintre minunăţiile cu care v-am obişnuit, dar v-am pregătit şi multe noutăţi.
Mulţi dintre clienţii noştri sunt familiarizaţi cu noul spaţiu (extinderea din Arthur Verona nr.15), dar, cu prilejul Târgului Cărtureştilor, vom inaugura şi mansarda acestei case superbe, cu o suprafaţă aproximativă de 220 mp. Aici vom găzdui comercianţii de produse bio recomandaţi de Asociaţia Reper 21, o expoziţie de bijuterie contemporană organizată de curatorul Dan Pierşinaru şi evenimente pentru cei mici. Veţi putea găsi tot in acest spaţiu jucării de lemn, decoraţiuni handmade, ceaiuri şi accesorii, obiecte de design, turtă dulce şi alte delicatese.
Vă invităm pe 10 decembrie la lansarea pe DVD a filmului Amintiri din Epoca de Aur, regizat de Cristian Mungiu, iar între 11 şi 17 decembrie readucem Serile de poveste în parteneriat cu Fundaţia Principesa Margareta. Copiilor care vin să ne viziteze le oferim în dar poveşti şi basme fermecate cărora le dau viaţă actori îndrăgiţi, oameni de televiziune, personalităţi.
În Bucătăria Târgului Cărtureştilor vă veţi putea întâlni cu echipa Good Food şi invitaţii, care vă vor delecta gătind bunătăţi de sezon chiar în faţa dumneavoastră. Nu vor lipsi degustările de vin, ceai şi ciocolată, iar în Cafeneaua Verona, aflată la demisolul Cărtureşti, puteţi servi o ceaşcă de cafea revigorantă alături de un croissant proaspăt.
Pe 19 decembrie petrecem de Crăciun în aer liber, împreună cu Kihi-Kiha&co, singurul târg de hand-made dedicat copiilor. Construim castele din bezea, topim ciocolată la grill, ne inclăzim cu vin fiert şi împodobim bradul în aşteptarea Moşului.
Librăriile Cărtureşti din ţară vor găzdui evenimente similare, pentru a vă informa despre acestea vă rugăm să urmăriţi comunicatele noastre viitoare şi siteul www.carturesti.ro

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS