Skip to content

Te iubesc, te iubesc…

2009 October 21
by Anamaria

Sunt cuvinte pe care unii le rostesc atat de usor, cu atata nonsalanta de parca ar spune “buna ziua”, altii aleg sa o spuna foarte rar, dozat, in momente-cheie, clipe speciale si care considera ca este mai bine sa demonstreze prin fapte, devotament si daruire ceva ce ceilalti glasuiesc atat de facil.
Nu sunt genul de persoana care sa spuna “te iubesc” atat de simplu. Mereu ma uitam in filme si observam lejeritatea cu care americanii (mai ales) isi spuneau (si isi spun in continuare) “te iubesc”, din orice, cu orice ocazie, in aproape toate imprejurarile. Cand eram micuta, mi se parea simpatic, profund, ceva ce nu era atat de obisnuit. Pana si “te iubesc-ul” a devenit un gest, o declaratie globalizata, internalizata si asimilata cultural si in spatiul mioritic.

Dupa mine, in acest fel ajunge sa isi piarda intensitatea, semnificatia, valoarea si devine usor-usor un automatism, tic verbal, aruncat fie si la intamplare, de care te dezbari ca o alinare pentru mintea si sufletul celuilalt, un obicei frumos care iti aduce satisfactie in ochii tai, dar si in ai celorlalti.

Nu ii judec pe cei care spun asta des, doar ca de pe buzele mele, din randurile scrise de mine, aceste doua cuvintele magice se incapataneaza sa se lase asa usor smulse, rapite.

Acum o saptamana am fost la teatru, lucru care nu s-a mai intamplat de foarte multa vreme, dar m-am bucurat si m-am simtit pret de o ora si un pic in alta lume de care mi se face dor des, dar cu care ma intersectez tot mai rar. Ce-i drept, nu am fost la acel gen de piesa de teatru clasica, nici macar spatiul de desfasurare nu se conforma salilor de spectacol obisnuite. Piesa se numeste “Te iubesc, te iubesc”, se joaca “La Motoare” si e vorba despre relatiile de dragoste cu toate etapele pe care le parcurg: de la nebunia si beatitudinea inceputului cand avem tendinta de a ne hazarda in declaratii dintre cele mai inflacarate, cand am da si am spune totul pentru a convinge de tot si cat si cum simtim si apoi instaurarea obisnuintei, a sedimentarii relatiei odata cu trecerea timpului prin finalizarea (fericita zic unii 🙂 prin casatorie, a maturizarii sau din contra, a degradarii, a plafonarii, a dubiilor, a nelinistilor sau de ce nu, a nepasarii.

Frumos puse in scena, cu acuratete, cu umor, cu ironie, dar si cu naturalete si surprinzand firescul din oameni, piesa reuseste sa capteze, sa te tina acolo si prin modul in care se desfasoara actiunea: foarte aproape fizic. Fara a emite pretentia transpunerii unor judecati de valoare si a unor norme standard, are o nota moralizatoare fina, subtila care prinde, care aprinde si care trimite la reflectare. Se simte prospetime si energie din jocul actoricesc, daruire, elemente menite sa te mentina conectat la realitatea creata artistic.

Cine are timp, fuga repede, poate mai prindeti bilete 🙂 !

Si daca nu v-am convins, luati de aici 7 ponturi 😉

(nu imi apartin, le-am preluat de aici)

Şapte concluzii promo…restul la spectacol
1. Nu există nici o diferenţă între un bărbat prost şi unul înţelept,
atunci când aceştia se îndrăgostesc.
2. Dacă bărbatul crede că a câştigat o dispută, victoria e doar în mintea lui!
3. Calităţile care o atrag pe femeie la un bărbat sunt exact acelea pe care nu le va mai suporta mai târziu.
4. Dacă dragostea este oarbă, căsătoria îţi deschide ochii.
5. Secretul căsătoriei fericite: să nu ai preferinţe, ci să te mulţumeşti cu ceea ce ai.
6. Secretul fericirii în cuplu: Să nu-ţi vină ideea să compari!
7. Dacă Iubirea este răspunsul, puteţi să repetaţi întrebarea?”

te_iubesc_afisSursa : www.calendarevenimente.ro

6 Responses Post a comment
 1. fox permalink
  October 22, 2009

  Auzisi de piesa. Cred ca a fost la un moment dat si in Iasi, dar mai sigur am auzit de ea pentru ca s-a promovat la radio guerilla. Dar din pacatet am cautat si nu vin deocamdata in Iasi.( sau nu revin).
  Deci tre’s vin la voi sa o vad;)). Si apropo de “te iubesc”, intr-adevar si din punctul meu de vedere a devenit cliseic. Nu stiu daca mai are aceeasi semnificatie sau mai are semnificatie pt unii. Dar cam asta-i.

 2. October 22, 2009

  Cauta pe net, vezi cand mai e, fa rezervare si hai sa o mai vad si eu o data :P!

 3. Alberto Cáceres durand permalink
  November 2, 2009

  Interesante lo de los 7 consejos Anamaría…mis saludos y un abrazo para tí!!!

 4. Kadar permalink
  November 2, 2009

  Daca o simti in fiecare clipa de ce sa nu rostesti usor aceste cuvinte magice?:P

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS