Skip to content

Terumi duce EcoAssist in Japonia

2010 March 19
by Anamaria

Povesteam cu alte ocazii despre Terumi, voluntara care a petrecut alaturi de EcoAssist doua luni in cadrul unui internship si care a reusit sa ne arate o cu totul alta fata a ecologiei fata de cea cu care suntem noi obisnuiti si pe care am uimit-o cu cantitatile impresionante de deseuri din Romania. In Kamikatsu, localitatea din care provine Terumi, oamenii colecteaza selectiv 34 (!) de tipuri de deseuri, in conditiile in care noi ne descurcam greu si cu cele 3: hartie, plastic, sticla. O reala dovada de spirit ecologist? Ce i-am dat noi in schimb? Weekend-uri de neuitat la cota 1500 in Sinaia printre tone de deseuri, dar si alt gen de experiente pur “mioritice” (am fost cu ea la o stana 🙂 ), ne-a ajutat sa “redozam” alaturi de bucuresteni in Parcul Tineretului in cadrul campaniei desfasurate cu Alucro.

Detalii gasiti mai jos!  Personal, ma bucur pentru ea, mai ales ca a fost un voluntar sarguincios si ambitios, care, desi nu a fost invatata cu astfel de activitati, le-a facut fata cu brio! In acelasi timp, ma bucur ca proiectele EcoAssist au fost apreciate de catre japonezii care au jurizat cele 300 de internship-uri. La cat mai multe astfel de premii, recunoasteri ale rezultatelor proiectelor!

INTERNSHIPUL EcoAssist – AIESEC JAPONIA A CASTIGAT MARELE PREMIU

In perioada august – octombrie 2009, EcoAssist a primit-o pe Terumi Azuma, studenta din Osaka si membra a AIESEC Japonia, in internship. Terumi (stg. foto), a petrecut doua luni alaturi de colegii din EcoAssist implicandu-se in proiecte precum MAREA ECOLOGIZARE (voluntar in actiunile de la Cota 1500), SALVATI SPATIILE VERZI (inspirarea unui protest pacifist), MAREA REDOZARE (voluntar la actiunea din Parcul Tineretului) si ca principala sursa de inspiratie pentru documentarul ZERO DESEURI (despre colectarea selectiva din Romania versus cea din Japonia).

In weekendul 13-14 martie 2010, din cele 300 de internshipuri organizate de AIESEC Japonia in 2009 la nivel mondial, cel al lui Terumi a fost ales drept castigator!

O felicitam pe Terumi pentru reusita ei si ii multumim pentru doua luni unice petrecute impreuna!

Multumim Fundatiei UPS, partenerul care a contribuit la acest succes!

Multumim AIESEC Bucuresti pentru facilitarea acestui internship si sprijinul acordat.

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS